×

معرفی دانشگاه

 نیم قرن  با مجموعه شرکت های تسلا – دماوند

شرکت های تسلا – ایران (تاسیس ۱۳۵۱) و شرکت آسانسور سازی دماوند (تاسیس ۱۳۷۲) هر دو از شرکت های پیشرو در صنعت آسانسور و پله برقی ایران و خاورمیانه هستند . شرکت تسلا در زمینه تولید قطعات و مجموعه های مربوط به آسانسور و پله برقی از دهه ۵۰ در ایران به عنوان اولین تولید کننده قطعات آسانسور شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۷۲ شرکت آسانسور دماوند تاسیس گردید . این شرکت در راستای اجرای برنامه استراتژیک مجموعه و به منظور گسترش بازه محصولات از قطعات و مجموعه های آسانسور به آسانسور کامل در شهر دماوند ایجاد گردید. شرکت تسلا تامین کننده شرکت های بزرگی مانند شرکت شیندلر ، شرکت اوتیس ، شرکت امباربا (آسانسور و پله برقی گیلان) ، شرکت دیبا و بسیاری از شرکتهایی بود که در زمان انقلاب و بعد از آن با مشکل تامین قطعات و عدم ارتباط با شرکت اصلی در خارج از کشور روبرو گردیدند ، بود . تولید اصلی این شرکت انواع قفل درب لولایی ، قفل درب اتوماتیک ، دیکتاتور ، انواع کفشک ریل ، میکروسوییچ ها و رله های کنترل فرمان بود . شرکت آسانسور سازی دماوند در ابتدای تاسیس اقدام به تولید درب لولایی کامل طبق استاندارد های شرکت شیندلر نمود . کابین آسانسور دومین محصول اصلی شرکت آسانسور سازی دماوند بود که در مدل های مختلف و کاملا بر اساس استاندارد های شرکت شیندلر سوییس طراحی و ساخته شدند . این شرکت تا زمانیکه شرکت ایران شیندلر در ایران مشغول به فعالیت بود تامین کننده قطعات این شرکت بود و امروزه محصولات این شرکت را در بسیاری از ایستگاه های مترو تهران ، برج میلاد ، فرودگاه های کشور و سایر پروژه های ملی می بینید .

در این بین این مجموعه با همکاری با شرکت های مطرح بین المللی تکنولوژی روز تولید را به کشور وارد نمودند . 

 

تاسیس مرکز آموزش علمی کاربردی آسانسور سازی دماوند

از بدو تاسیس شرکت های تسلا -ایران و آسانسور سازی دماوند  ، همواره مسئله تامین منابع انسانی متخصص دغدغه اصلی مدیران صنعت آسانسور بود . قبل از انقلاب ، عمده شرکت های آسانسوری فعال نماینده شرکت های مادر در این صنعت بودند . شرکت های اصلی به صورت محدود آموزش های درون کارخانه ای را برای مهندسان ارشد خود برگزار می کردند و ایشان هم از آموزش های استاد شاگردی برای آموزش تکنیسین های خود استفاده می کردند . بر اساس مستندات مجود اولین استاندارد آموزشی در صنعت آسانسور و پله برقی در سازمان فنی و حرفه ای کشور و توسط جمعی از پیشکسوتان این صنعت از جمله آقای مهندس فلاحپور ، آقای مهندس سید مهدی میرعبداله یانی در سال ۱۳۶۵ تدوین گردید ولی تا سال ۱۳۷۸ که اولین هنرستان کاردانش صنعت آسانسور در جوار شرکت تسلا ایران تاسیس و آغاز به کار کرد ، آموزش شکل ساختار یافته ای نداشت . در سال ۱۳۸۱ با فارغ التحصیل شدن اولین گروه دانش آموزان هنرستان آسانسور ، مدیران شرکت ایده خود را گسترش داده و استاندارد های آموزشی مقطع کاردانی نصب و تعمیر آسانسور و پله برقی توسط اساتید دانشگاه علم و صنعت و خواجه نصیر الدین طوسی و متخصصین  شرکت آسانسور سازی دماوند تدوین گردید . لیکن با عنایت به آنکه استقلال در آموزش یکی ازاصول اصلی مدیران شرکت بود این مهم به مرحله اجرا در نیامد . سال ۱۳۸۳ بر اساس پیشنهاد یکی از اساتید دانشگاه علم و صنعت ، مذاکراتی بین وزارت صنایع و معادن ، شرکت آسانسور سازی دماوند و دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص ایجاد این رشته در آن دانشگاه صورت گرفت و پس از دریافت موافقت اولیه این استاندارد مجددا بررسی ، تدوین و تصویب گردید. اولین دانشگاه آسانسور در سال ۱۳۸۵ ایجاد و اولین گروه دانشجویان در  سال ۱۳۸۶ تحصیل خود را در مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت آسانسور سازی دماوند پذیرش شدند. استاندارد مقطع کارشناسی این رشته در سال ۱۳۹۰ توسط این مرکز تدوین و تصویب گردید . استاندارد مقطع کارشناسی ارشد این رشته نیز در سال ۱۳۹۳ توسط این مرکز تدوین ، تصویب و تنها گروه دانشجویان کارشناسی ارشد طراحی و ساخت مکانیزم ایمنی آسانسور در سال ۱۳۹۶ فارغ التحصیل شدند .

 توسعه پایدار  مرکز  

مرکز علمی کاربردی آسانسور سازی دماوند همواره در صنعت آسانسور و 

پله  برقی به عنوان پیشرو در عرصه های مختلف آموزش و پژوهش شناخته شده است . و در این راستا کیفیت را سرلوحه خود قرار داده است. 

برخی از دستاورد های مرکز در  نیم قرن گذشته بشرح ذیل هستند: 

اولین مرکز آموزش فنی و حرفه ای ۱۳۶۵

اولین هنرستان کاردانش آسانسور ۱۳۷۸

اولین آزمایشگاه همکار موسسه توف اتریش در ایران  ۱۳۸۴

اولین آزمایشگاه اکرودیته سازمان ملی استاندارد در صنعت آسانسور ۱۳۸۵

اولین دانشگاه تخصصی آسانسور در ایران و خاورمیانه ۱۳۸۶

اولین مرکز رشد خوشه فناوری آسانسور ۱۳۹۵ 

تا سال ۱۳۸۹ مرکز فقط به آموزش در رشته آسانسور مشغول بود . مدیریت ارشد با همکاری مدیریت دفتر گسترش دانشگاه اقدام به گسترش رشته های تخصصی گروه صنعت در مرکز نمود رشته های گروه برق و الکترونیک ، مکانیک ، تاسیسات و ساخت و تولید که همگی مرتبط با صنعت آسانسور و ساختمان بودند در بازه زمانی سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ به رشته های مرکز اضافه شد و تعداد رشته ها به ۲۸ عنوان رسید .

در محدوده سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ با توجه به تغیر در شکل هرم سنی داوطلبان آموزش در مقطع آموزش عالی کشور و مشکلات ناشی از کاهش تعداد دانشجویان ، مدیریت ارشد برآن شد مرکز آموزش به شهر تهران منتقل گردد تا امکان ادامه تحصیل دانشجویان که عموما از شهر تهران برای تحصیل به دماوند می آمدند سهل تر شود . در این بین با همکاری  مدیریت شرکت سیما تک سان ، آقای مهندس فرید حریری ساختمان جدید مرکز در محله حکیمیه تهرانپارس و نزدیک کارخانه های تسلا و دماوند تهیه و مرکز با مجوز دفتر گسترش وزارت عتف به تهران منتقل و با امکاناتی مناسبتر به کار خود ادامه داد. و ساختار اداری و مالی مرکز بر اساس برنامه راهبردی جدید اصلاح گردید. 

هم اکنون این مرکز رشته های مختلفی در گروه صنعت ، مدیریت و خدمات  ، فرهنگ و هنر را ارائه می دهد . این مرکز همواره کیفیت آموزشی را سر لوحه خود قرار داده است. از همین رو این مرکز بر اساس گزارشات معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از مراکز برتر کشور میباشد .